BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

dakpannen bpg rbh roermond

Dakpannen zijn de meest betrouwbare soort dakbedekking. Hierdoor ook de meest voorkomende soort dakbedekking. Waterdicht en windvast. Vooral gebruikt om hellende daken te bedekken. In de huizenbouw draait het vooral om twee soorten: keramische en betonnen dakpannen. Beiden soorten staan centraal in ons assortiment.

Keramische dakpannen

> Gebakken klei
> Hoge levensduur
> Waterafstotend
> Geschikt voor nieuwbouw en renovatie
> Onderhoudsvrij

Betonnen dakpannen

> Beton
> Goedkoop
> Groot
> Lager risico tot vervorming

Achter de keuze een van beide soorten dakpannen aan te schaffen ligt vaak een budgettaire reden. Want betonnen dakpannen zijn nu eenmaal goedkoper in de aanschaf. Dit heeft te maken met de grootte van de dakpannen. Hierdoor is een dak sneller bedekt met betonnen dakpannen als met keramische dakpannen. Een nadeel is dat ze zowel minder slijtvast als onderhoudsvrij zijn. Al is hiervan steeds minder sprake: door een wijziging in de structuur en de samenstelling kunnen betonnen dakpannen zich steeds beter met keramische dakpannen meten. De kwaliteit en de levensduur van beiden dakpannen komen hierdoor steeds meer overeen. Vraag onze medewerkers naar de beste oplossing: elk dak anders.
 


 
Bel mij